fredag 29 augusti 2008

Äppelkaka i långpanna

Har haft besök av Anna och hennes små, gullungar i dag. Barnen lekte och jag och Anna fick tid att prata lite. (Det var trevligt, Anna- det kan vi väl göra snart igen?)

Till fika bjöd jag på en ny FAVORIT, som jag hittade på nätet förra veckan. Receptet är taget från "Tre tjejer i köket" . (En mycket trevlig blogg, som jag gärna vill passa på att tipsa om! Du hittar den på http://www.ragazze.se/ )
Äppelkakan uppskattades - inte minst av barnen.

Kakan går fort att göra och ger en stor plåt full med äppelkakor. Det är lite som en lyxig sockerkaka med äpplen ungefär och passar bra att göra om man har bråttom i köket.
Du behöver;
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver8 äpplen
4 msk socker4 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker (valfritt)
1 tsk kardemumma (valfritt)

Så här gör du;
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar